Geschiedenis


Volbloed Arabieren in Kropswolde

historyDe geschiedenis van onze Arabierenstal is nog niet zo oud maar we houden al heel lang paarden op het Guitpad. In 1996 hebben we de prachtige Arabische Volbloedmerrie Amoureux gekocht. Dit is een volle dochter van de legendarische hengst Plakat die over de hele wereld afstammelingen heeft. Plakat was een echte stempelhengst die veel van zijn kwaliteiten heeft doorgegeven aan zijn nazaten .Vooral zijn type en de geweldige bewegingen zijn eigenschappen die ook bij onze merrie Amoureux ruimschoots aanwezig zijn.Amoureux is ingereden door onze oudste dochter en wordt momenteel recreatief bereden. We hebben een aantal veulens bij Amoureux gefokt die allemaal beschikken over veel Arabisch type en ook haar goede bewegingen heeft ze aan haar kinderen doorgegeven.

Het eerste veulen geboren in 1998 was de donkerbruine hengst KW-Ayaskim. Dit is een zoon van Kahal (Karnaval X Kazannka) die in 2002 European Champion Allround Classic voor Volbloed Arabieren onder het zadel is geworden.
KW-Ayaskim is een hengst met veel maat die over zeer goede gangen beschikt. KW-Ayaskim werd in 2004 ingereden door Hendrik van der Es in Midwolde en in het voorjaar van 2006 werd hij verkocht aan “Arabian Fantasie” in Rijssen Holland.

In 2000 kreeg Amoureux een merrieveulen van de in Frankrijk gefokte schimmelhengst Araf El Maklouf. Dit is een eerste premiehengst die wat afstamming betreft is teruggaat op het beste uit de Franse, Russische en Duitse bloedlijnen. Deze schimmelmerrie hebben we
KW-Amrya El Araf genoemd. Ook dit paard blinkt uit in haar bewegingen maar ze beschikt bovendien over zeer veel Arabisch type. KW-Amrya El Araf is ingereden door onze oudste dochter Sjoukje en blijkt een heel goed paard te zijn onder het zadel.

In 2001 werd er opnieuw een merrieveulen geboren. Deze keer was het een vosje met een heel mooie bles.  De vader van dit veulen KW-Agiera genaamd was  de uit Amerika geïmporteerde zwarte hengst  G-Basgier. Dit is een eerste premiehengst  die gefokt is uit Pools/Egyptische  bloedlijnen. KW-Agiera beschikt naast zeer goede bewegingen over veel Arabisch type waarvan vooral haar hoofd buitengewoon mooi gevormd is. In de zomer van 2005 werd dit paard licht ingereden door onze oudste dochter Sjoukje en vervolgens verkocht aan de familie van Genne in Marum Holland.

In 2002 werd een bruin hengstveulen geboren. Dit is een zoon van de bekende dressuurhengst Mononov. Deze Mononov is een volle broer van de Amerikaanse tophengst Monogram. Deze paarden zijn geboren uit de legendarische merrie Monogramma en de bekende hengst Negatraz.  We hebben dit veulen KW-Amirnov genoemd. Dit paard uit Russisch / Poolse bloedlijnen kan fantastisch bewegen heeft heel veel Arabisch type en een heel mooi hoofd. In de zomer van 2005 werd KW-Amirnov verkocht aan Conny Fraisl in Ebreichsdorf in Oostenrijk. Conny heeft grote plannen met dit paard die ze getraind heeft voor de renbaan en in het voorjaar van 2006 heeft KW-Amirnov zijn eerste race gelopen op de renbaan Magna Racino in Ebreichsdorf in de omgeving van Wenen in Oostenrijk.

Op 9 mei 2007 werd KW-Asulaya een prachtig bruin merrieveulen geboren uit Amoureux en MM-Sultan. Amoureux’s dochter KW-Amrya El Araf kreeg op 4 juli 2007 een extreem typisch hengstveulen van MM-Sultan die we KW-Ashir hebben genoemd.

We zijn trots op al deze prachtige paarden die goede vertegenwoordigers van de Arabische Volbloed zijn geworden. Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden en verbeteren van een ras dat al eeuwen zuiver gefokt wordt.


 

Comments are closed.